Dit moet je weten over promoveren

Dit moet je weten over promoveren

Overweeg jij om te promoveren? In dit artikel vertellen wij jou wat je over promoveren moet weten.

Om te mogen promoveren doe je een promotie onderzoek waarbij je een proefschrift schrijft en deze verdedigd aan een commissie (ook wel een promotie genoemd). Als je de promovendus afrond mag je jezelf gepromoveerd noemen en de titel ‘doctor’ dragen.

Wij vertellen je hieronder tips die je helpen in het proces van het promoveren.

 

Is promoveren iets voor mij?

 1. Als je wilt starten als promovendus is het belangrijk om te weten dat je flexibel en zelfstandig moet werken aan een onderzoek. Daarbij moet je het leuk vinden om tijdens het onderzoek diep in het onderwerp te duiken.

 2.  Twijfel jij nog of promoveren bij jou past? Dan kun je de volgende dingen doen:
  • Je kunt kijken naar eerder gemaakt werk. Als je bijvoorbeeld al eens een onderzoek hebt gedaan kun je nagaan hoe dit proces verliep.
  • Je kunt in je omgeving aan personen vragen of zij verwachten dat het het onderzoek aan kunt.
  • Je kunt contact opnemen met onderzoeksinstituten die jou kunnen adviseren wat betreft het promovendus.

 

Hoe vind ik werk als promovendus?

 1. Om te promoveren kun je solliciteren als promovendus. Vaak zetten Universiteiten op hun website verschillende vacatures voor promovendus. Zo kun je ontdekken of er een leuke organisatie voor jou bij zit.

 2. Bij MediPoolFirst werken wij samen met verschillende GGZ instellingen. Je kunt altijd bij ons informeren naar de mogelijkheden om via ons je promotie onderzoek uit te voeren. 

 

Wat kan ik doen als ik mijn promotie onderzoek heb afgerond?

 1. MediPoolFirst heeft mooie functies en is altijd op zoek naar artsen e.d. binnen de GGZ. Je kunt daarom altijd met ons contact opnemen voor de mogelijkheden met betrekking tot werkmogelijkheden na de promoveren. Tijdens je promotieonderzoek is het ook mogelijk om via ons diensten te draaien.

 

Contact met MediPoolFirst