Wat is het verschil tussen Arts onderzoeker en promovendus?

Wat is het verschil tussen Arts onderzoeker en promovendus?
Als basisarts kun je ervoor kiezen om na jouw studie Geneeskunde een specialisatie studie te volgen. Maar dat is niet de enige mogelijkheid. Het is ook mogelijk om onderzoek te doen als Arts onderzoeker of promovendus. Misschien heb jij dit wel overwogen. Bij MediPoolFirst is het mogelijk om jouw onderzoek als Arts of als promovendus uit te voeren. Wij hebben namelijk samenwerkingen met diverse GGZ-instellingen verspreid over heel Nederland.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een Arts onderzoeker en promovendus? Wij hebben het voor jou uitgezocht.

 

 

 

Arts onderzoeker

Een Arts onderzoeker is een basisarts die nog geen vervolgopleiding doet. Als Arts onderzoeker ben je actief bezig met een onderzoek waarbij je betrokken bent bij de ontwikkeling van de nieuwste generatie behandelingen en geneesmiddelen. Je zorgt hierbij voor een medisch-wetenschappelijke voorbereiding, uitvoering en evaluatie van geneesmiddelenstudies. Dit is handig ter overbrugging van een eventuele specialisatie studie om te ontdekken of het medisch-wetenschappelijk onderwerp interessant is voor een vervolgstudie.

Promovendus

Een promovendus is iemand die, meestal, een tijdelijke aanstelling heeft bij een universiteit waar hij of zij met subsidie een wetenschappelijk promotieonderzoek uitvoert. Diegene doet een onderzoeksvoorstel waarin hij of zij het onderwerp van zijn of haar onderzoek verwerkt in een probleemstelling. Na goedkeuring van het voorstel wordt het onderwerp verder uitgewerkt en verwerkt dit in een onderzoeksplan. De tijd die een promovendus heeft om het onderzoek af te maken is over het algemeen vier jaar. De resultaten van dit onderzoek verwerkt de promovendus in een proefschrift, dat hij of zij moet verdedigen voor een promotiecommissie. Doet hij of zij dit succesvol, mag diegene de titel van doctor (dr.) voeren.

 

Bij MediPoolFirst kunnen wij jou op weg helpen bij het vinden van een GGZ-instelling die jouw onderzoek kan faciliteren. Wacht daarom niet langer en vraag ons naar de mogelijkheden via: 088 - 321 01 03.